Doc. dr. sc. Vesna Bišof: Uloga novije antiandrogene terapije u lokaliziranom raku prostate

Uloga novije antiandrogene terapije u lokaliziranom raku prostate

10. 7. 2023

Definicije visokorizičnog lokaliziranog raka prostate i nedavne promjene u dosadašnjem standardu liječenja sažela je doc. dr. sc. Vesna Bišof, dr. med., spec. onkologije i radioterapije iz Zavoda za radijacijsku onkologiju KBC-a Zagreb. Što nas novi dokazi uče i kamo se usmjeravamo?

Novi biomarkeri u probiru raka prostate

13. 7. 2023

Prikupili smo rezultate nedavnih istraživanja i odobrenja FDA, koja uvode sve učinkovitije biomarkere u kliničku praksu u probiru raka prostate. Kako bismo smanjili broj slikovnih pretraga i potrebu za invazivnim dijagnostičkim postupcima, a istovremeno značajno ne povećali troškove kliničkog puta probira?

BRZI TEST

O novim dokazima kroz pitanja i odgovore

14. 7. 2023

Ispunite kviz koji uključuje rezultate nedavno objavljenih studija o čimbenicima rizika za nastanak raka prostate, krhkosti kostiju bolesnika u vrijeme uvođenja ADT-a, ishodima prema izboru liječenja u lokaliziranom raku prostate, kao i najboljim praksama aktivnog praćenja.

Prošireni rak urotela: nove mogućnosti liječenja

3. 7. 2023

Metastatski karcinom mokraćnog mjehura predstavlja izazovnu bolest s ograničenim terapijskim opcijama. Međutim, posljednjih godina pojavile su se nove terapije koje su znatno unaprijedile liječenje ovog oblika raka. Piše Mirela Šambić Penc, dr. med., spec. radioterapije i onkologije iz Zavoda za onkologiju KBC-a Osijek.

Umjetna inteligencija i strojno učenje u patohistološkoj dijagnostici raka prostate

24. 7. 2023

Uključivanje novih podataka, nove metodologije i platformi mijenjat će paradigmu dijagnostike, pristupa liječenju i praćenja bolesnika. Koji su najvažniji napredci i što možemo očekivati u bliskoj budućnosti? Odgovara doc. dr. sc. Monika Ulamec, dr. med., spec. patologije iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.