Dr. sc. Tomislav Kuliš: Prepoznati na svjetskoj znanstvenoj karti

Prepoznati na svjetskoj znanstvenoj karti

13. 10. 2022

Od uvođenja Senhance robotske platforme na Klinici za urologiju KBC-a Zagreb robotsku radikalnu prostatektomiju uspješno izveli su na više od 350 pacijenata, a pionirski rad na platformi naišao je na veliki interes uroonkološke znanstvene zajednice. Odgovore na najčešća pitanja sažeo je dr. sc. Tomislav Kuliš, dr. med., specijalist urologije iz KBC-a Zagreb.

Brigantijev nomogram kao prediktor invazije limfnih čvorova

13. 10. 2022

Pročitajte aktualne novosti o standardiziranim nomogramima u predviđanju zahvaćenosti limfnih čvorova kod karcinoma prostate. Autor članka Matej Knežević, dr. med., sažeo je originalan rad Frega i suradnika te EAU smjernice i razjasnio točnost novog Brigantijevog nomograma unaprijeđenog 2019.

ESMO 2022

Rezultati intervencijskih studija na području raka prostate (1. dio)

16. 10. 2022

Pripremili smo niz studija kod pacijenata s metastatskim rakom prostate otpornim na kastraciju, predstavljenih na ovogodišnjem ESMO kongresu. Pogledajte sažetak najnovijih rezultata.

ESMO 2022

Pomaci u liječenju urogenitalnih karcinoma

13. 10. 2022

RADICALS-HD, PRESTO/AFT-19, COSMIC-313 i EV-103 kohorta samo su neke od studija koje su privukle najviše zanimanja na ovogodišnjem kongresu ESMO kao i poslije održavanja kongresa. Njihovi rezultati otvaraju put prema novim rješenjima i mogućnostima u liječenju raka prostate, bubrega i prijelaznog epitela.

Nova saznanja o crijevnoj mikrobioti u bolesnika s rakom prostate

13. 10. 2022

Istraživači su otkrili značajne razlike u crijevnoj mikrobioti između muškaraca s rakom prostate i onih s benignim promjenama prostate. To je najveća prospektivna klinička studija u ovom području. Koji su uzroci razlika? Hoće li novi dokazi pridonijeti mogućim poboljšanjima alata za rano otkrivanje raka prostate?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.