Dr. sc. Zrna Antunac Golubić: Kako će podaci s ASCO GU-a utjecati na našu kliničku praksu?

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

19. 2. 2024

Koje su tri kliničke studije obilježile 20. jubilarni kongres ASCO GU? Odgovara dr. sc. Zrna Antunac Golubić, dr. med., specijalistica internistica s užom specijalizacijom internističke onkologije s Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb. Pogledajte njezin komentar najnovijih rezultata EMBARK, CONTACT-02 i BRCAAway.

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

19. 2. 2024

Pročitajte nalaze studije koja je istraživala paralele između progresije raka prostate i kardiovaskularnih komplikacija, promatrajući ekspresiju gena. Sažetak smo nadgradili tabelom incidencije kardiovaskularnih komplikacija kod bolesnika s KRRP-om liječenih antiandrogenima.

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

20. 2. 2024

Koja su još istraživanja bila među najcitiranijima nakon kongresa ASCO GU 2024? U preglednici smo prikupili njihove podatke. Kako mogu nova saznanja pomoći klinicima u donošenju odluka o liječenju bolesnika s rakom prostate i urotela?

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

20. 2. 2024

S pitanjem točnosti multiparametrijske magnetske rezonancije (mpMRI) kod mlađih muškaraca s vrijednostima PSA iznad 3 ng/mL bavila se njemačka studija PROBASE, koja se našla među najviše citiranim aktualnim objavama publikacije European Urology. Rezultati su ponudili nekoliko smjernica o tome kada i kako uključiti pregled u probir za rak prostate.

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

20. 2. 2024

Kako uspjehe nefrektomije, koje se smatra temeljem liječenja lokaliziranog karcinoma bubrega (RCC), nadopunjuje sistemska terapija? Kako sve bolje razumijevanje kontrolnih točaka imunološkog sustava mijenja praksu? A što je s praćenjem bolesnika nakon završetka liječenja? Osvježite znanje s kratkim kvizom.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.