Ivan Pezelj o ulozi pCR kod metastatskog karcinoma prostate

EMUC23

Uloga cRP kod metastatskog karcinoma prostate

21. 12. 2023

Citoreduktivna radikalna prostatektomija (cRP) kod bolesnika sa PSMA PET CT-om detektiranom oligometastatskom bolešću pokazala se kao učinkovit onkološki alat. Zašto se unatoč pozitivnim rezultatima ne može smatrati standardnim liječenjem? Ovu kontroverznu temu razmotrio je Ivan Pezelj, dr. med., spec. urologije, subspec. urološke onkologije iz Klinike za urologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Zagreb.

Urogenitalni karcinomi

Studije koje su obilježile 2023. godinu

20. 12. 2023

U području liječenja urogenitalnih karcinoma, ova godina označila je značajne pomake koji dinamički mijenjaju kliničku praksu. Koja su najvažnija saznanja? Pogledajte sažetak zaključaka istraživanja PSMAfore, EMBARK, TALAPRO, PROpel i EV-302/KEYNOTE-A39.

HDIO23

Novosti u liječenju urotelnog karcinoma

21. 12. 2023

Dr. sc. Zrna Antunac Golubić, dr. med., spec. internist s užom specijalizacijom internističke onkologije iz Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb je za 15. kongres Hrvatskog društva za internističku onkologiju sažela najnovije podatke o liječenju bolesnika s urotelnim karcinomom, kod kojih su mogućnosti liječenja do nedavna bile skromne. Što još trebamo za daljnje korake?

Probir za rak prostate

Što možemo očekivati u narednim godinama?

20. 12. 2023

Je li moguća jedinstvena europska strategija za organizirani probir za rak prostate? Na kongresu EMUC23 je prof. sc. Hendrik Van Poppel, dr. med., spec. urologije iz Belgije, istaknuo da smo sve bliže ostvarivanju te strategije. Predstavio je projekt PRAISE-U, koji uspostavlja europski algoritam za rano otkrivanje raka prostate. Kako će se ideje primijeniti kod nas?

Kako spol pacijenta utječe na ishod liječenja urotelnog karcinoma?

20. 12. 2023

U časopisu Journal of Cancer Research and Clinical Oncology objavljen je sustavni pregled i metaanaliza razlika u preživljavanju pacijenata s lokalno uznapredovalim ili metastatskim rakom urotela, uzimajući u obzir spol. Koja je tendencija prema boljim ishodima liječenja inhibitorima imunoloških kontrolnih točaka - prema muškarcima ili ženama?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.