Izv. prof. dr. sc. Tomislav Omrčen: ASCO GU 2023 i trojna terapija u liječenju mHORP-a

ASCO GU 2023 i trojna terapija u liječenju mHORP-a

14. 3. 2023

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Omrčen, dr. med., spec. onkologije i radioterapije iz Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split iz sadržaja kongresa ASCO GU odabrao je studiju koja donosi promjene u kliničkoj praksi. Kakvom se razvoju događaja možemo nadati?

ASCO GU 2023

Studije koje su obilježile kongres

10. 3. 2023

Pročitajte zaključke nekih od istaknutijih studija objavljenih na godišnjem kongresu ASCO GU. Jedna od predstavljenih studija može se pohvaliti najdužim medijanom ukupnog preživljenja u povijesti ispitivanja faze III prvolinijskog liječenja metastatskog raka prostate otpornog na kastraciju.

EAU 2023

Sigurno odgađanje liječenja i povlačenje zastarjele paradigme

28. 3. 2023

Nakon 15 godina praćenja smrtnost svih pacijenata s rakom prostate bila je niska bez obzira na odabrani način liječenja, tj. aktivno promatranje, kirurški zahvat s radikalnom prostatektomijom ili radioterapiju, naglasili su na nedavnom europskom urološkom skupu. U infografici možete pronaći još jednu istaknutu studiju.

Kombinacija KT-a i HT-a u liječenju mHORP-a

25. 1. 2023

Nedavno su objavljeni rezultati još dviju studija faze III koje ispituju potencijalnu korist liječenja pacijenata s mHORP-om kombinacijom triju tvari: ADT-a, docetaksela i inhibitora androgenih receptora. Kakav će biti njihov učinak na našu kliničku praksu?

Trenutno mjesto magnetske rezonance u probiru i dijagnostici raka prostate

14. 3. 2023

Multiparametrijski MRI pokazao je bolju točnost i reproducibilnost u otkrivanju, lociranju i procjeni raka prostate, a također je poštedio neke muškarce nepotrebne biopsije. Koji izazovi su još pred nama? Odgovara Sven Nikles, dr. med., specijalist urologije iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.