Katarina Antunac: Kako optimalno primijeniti dostupne terapijske linije?

Kako optimalno primijeniti dostupne terapijske linije

24. 4. 2023

Adekvatno sekvencioniranje dostupnih terapijskih linija u uznapredovalom raku prostate predstavlja izazov. Smjernice znaju biti nedorečene, a podaci iz studija često se ne mogu preslikati na pojedinog bolesnika. Katarina Antunac, dr. med., specijalistica onkologije i radioterapije iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb, pojašnjava optimalno sekvencioniranje liječenja.

ASCO 2023

Otkrića koja olakšavaju svakodnevni klinički rad

20. 6. 2023

O nevoljkosti struke da se intenzivira liječenje mHORP-a, o prediktivnoj vrijednosti razine PSA postignute liječenjem te o ishodima istodobne sustavne terapije i radioterapije raspravljalo se na ovogodišnjem ASCO kongresu. Prikupili smo istaknute rezultate kliničkih studija.

ASCO 2023

Svježe novosti u liječenju raka prostate

21. 6. 2023

Pogledajte kratku i preglednu prezentaciju najnovijih podataka kliničkih studija TALAPRO-2, CASCARA, STARTAR i studije NCT03047135 s olaparibom.

Ažurirane smjernice ASCO-a za liječenje mHORP-a

11. 5. 2023

Rezultati kliničkih studija koje su pokazale da istodobna primjena triju vrsta liječenja u usporedbi sa standardnom dvojnom terapijom može produžiti ukupno preživljenje bolesnika s novodijagnosticiranim mHORP-om potaknuli su ASCO da ažurira svoje smjernice.

Podcjenjivanje stupnja diferenciranosti raka prostate u biopsijama

19. 6. 2023

Cilj istraživanja, kojeg je vodio Ivan Pezelj, dr. med., specijalist urologije iz KBC-a Sestre Milosrdnice Zagreb, bio je odrediti incidenciju podcjenjivanja stupnja diferenciranosti raka prostate kod bolesnika koji su bili podvrgnuti klasičnoj sistemskoj biopsiji u usporedbi s bolesnicima koji su bili podvrgnuti mpMRI kognitivnoj ciljanoj biopsiji. Što su pokazali rezultati?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.