Mirela Šambić Penc: Doublet i triplet terapija u liječenju mHORP-a

Doublet i triplet terapija u liječenju mHORP-a

15. 12. 2022

Hoće li triplet terapija postati novi standard u liječenju metastatskog hormonsko osjetljivog raka prostate? Koji bolesnici su kandidati za liječenje triplet terapijom? O čemu ovisi terapijski izbor? Odgovara Mirela Šambić Penc, dr. med., spec. radioterapije i onkologije iz Zavoda za onkologiju KBC-a Osijek.

ESMO 2022

Ukupno preživljenje kod mHORP-a od 2010. do 2019.

14. 12. 2022

Intenziviranje liječenja novim hormonskim terapijama ili docetakselom kod mHORP-a standard je liječenja. Međutim, nedavne studije ukazuju na nedovoljnu upotrebu intenziviranja liječenja, čak i kod bolesnika s agresivnijim karakteristikama bolesti.

The Lancet

(Ne)antibiotska profilaksa u transperinealnim biopsijama prostate?

14. 12. 2022

Cilj studije, čije su rezultate nedavno objavili u Lancetu, bio je procijeniti može li se antibiotska profilaksa izostaviti pri obavljanju transperinealne biopsije prostate u lokalnoj anesteziji kao ambulantnog postupka. Što su zaključili?

ESMO 2022

Rezultati intervencijskih studija na području raka prostate (2. dio)

16. 10. 2022

U drugom dijelu pripremili smo niz studija kod pacijenata s metastatskim hormonsko osjetljivim rakom prostate i lokaliziranim rakom s visokim rizikom za metastaze. Pogledajte sažetak najnovijih rezultata predstavljenih na ovogodišnjem ESMO kongresu.

Prevladavanje otpornosti raka prostate na imunoterapiju

14. 12. 2022

Imunoterapijski lijekovi koji su bili istraživani u bolesnika s rakom prostate, posebno inhibitori imunološke kontrolne točke, do danas nisu pokazali terapijski učinak. Izv. prof. dr. sc. Ivan Šamija, mag. biol. mol., iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb predstavlja moguća objašnjenja za nedostatak terapijskog odgovora i nove terapijske strategije.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.