Prim. doc. dr. sc. Kristian Krpina: smjernice EAU-a 2022. i sažetak promjena

Uloga limfadenektomije u liječenju raka prostate

15. 4. 2022

Koja je stvarna i realna uloga zdjelične limfadenektomije, odgovara prim. doc. dr. sc. Kristian Krpina, dr. med., spec. urologije iz Klinike za urologiju KBC-a Rijeka. Njezin terapeutski učinak za određene skupine bolesnika s rakom prostate još nije u potpunosti potvrđen. I što možemo očekivati u bliskoj budućnosti?

NEJM: rezultati liječenja kombinacijom darolutamida, ADT-a i docetaksela

15. 4. 2022

Kakvi su uspjesi liječenja oboljelih od metastatskog raka prostate osjetljivog na kastraciju kombinacijom darolutamida, androgene deprivacijske terapije i docetaksela? Prim. dr. sc. Filip Grubišić-Čabo, internist-onkolog iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije odabrao je studiju ARASENS i sažeo njene rezultate.

Smjernice EAU-a 2022.: sažetak promjena u liječenju raka prostate

25. 4. 2022

Koje promjene donose ovogodišnje smjernice EAU-a u području liječenja raka prostate? U suradnji s prim. doc. dr. sc. Kristianom Krpinom, dr. med., iz Klinike za urologiju KBC-a Rijeka pripremili smo sažetak koji na pregledan način predstavlja najvažnije nove preporuke koje mogu biti korisne za Vašu kliničku praksu.

Rezultati studija na području raka prostate (2. dio)

15. 4. 2022

Pogledajte popis studija ovogodišnjeg kongresa ASCO GU. U drugom dijelu tablice istraživanja se koncentriraju na bolesnike s metastatskim hormonsko osjetljivim rakom prostate. Uključili smo i rezultate studije lokalizirane bolesti s visokim rizikom za metastaze.

Razina alfa satelitske RNA kao biljeg za dijagnosticiranje mKRRP

15. 4. 2022

Istraživanje grupe s IRB-a i KBC-a Sestre Milosrdnice je pokazalo da se na osnovu razine nekodirajuće alfa satelitske RNA u krvi pacijenata može sa visokom pouzdanošću razlučiti mKRRP od mHORP, za razliku od PSA čija je razina gotovo identična u ova dva tipa oboljenja. Dr. sc. Đurđica Ugarković, jedna od autorica na radu, objašnjava potencijale ovog otkrića.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.