Prim. Marijana Jazvić: Rezultati vrijedni stojećih ovacija

Rezultati vrijedni stojećih ovacija

20. 11. 2023

»To je zaista bio velik dan za sve nas koji se bavimo rakom urotela,« po objavi razultata studije EV-302 izjavila je prim. Marijana Jazvić, dr. med., spec. onkologije i radioterapije iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb. Novi dokazi, predstavljeni na kongresu ESMO 2023, uskoro će mijenjati kliničku praksu.

Bolji ishodi liječenja SKBS-a?

20. 11. 2023

Ohrabrujući rezultati istraživanja LITESPARK-005 dio su šire inicijative struke za ispitivanje učinkovitosti i sigurnosti inhibitora proteina HIF-2 alfa u bolesnika s svijetlostaničnim karcinomom bubrežnih stanica (SKBS). Unatoč trenutnoj učinkovitoj terapiji, bolest u većini slučajeva s vremenom napreduje. Kako ćemo ubuduće smanjiti rizik od progresije?

ESMO 2023: Novosti u liječenju raka prostate

20. 11. 2023

Pročitajte sažetke rezultata kliničkih studija PSMAfore, ENZA-p, KEYNOTE-641 i EMBARK. Na kongresu ESMO također su privukli pažnju dokazi o učinkovitosti adjuvantne radioterapije u usporedbi s praćenjem i radioterapijom u svrhu spašavanja u slučaju biokemijskog recidiva bolesti. Koji pristup nakon radikalne prostatektomije osigurava bolje ishode?

ESMO 2023

Tretman radioligandima u središtu pozornosti

20. 11. 2023

Ako je prošlogodišnji kongres ESMO obilježilo istraživanje VISON, ove je godine među najzapaženijima bilo istraživanje PSMAfore koje dodatno potvrđuje ulogu radiofarmaka u liječenju metastatskog raka prostate otpornog na kastraciju. Koja su otvorena pitanja nakon objave novih rezultata?

Novi dokazi o konzumaciji alkohola i prognozi raka prostate

20. 11. 2023

Postoje čvrsti dokazi da je konzumacija alkoholnih pića uvjerljiv ili vjerojatan uzrok nekoliko vrsta raka. Veliki talijanski sustavni pregled i metaanaliza tražili su dokaze o povezanosti konzumacije alkohola i preživljenja/smrtnosti od raka prostate. Što su odkrili?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.