Prof. dr. sc. Ian Tannock: ASCO 2022 i pregled napretka posljednjih godina

Pregled napretka posljednjih godina

27. 6. 2022

Pozivamo Vas da pogledate video koji objedinjuje sve najbitnije promjene u paradigmi liječenja raka bubrega, mjehura i prostate u posljednjih nekoliko godina. Pregled je pripremio prof. dr. sc. Ian Tannock, dr. med., renomirani internistički onkolog iz Kanade, predavač na nedavno održanom 16. Kongresu CEOC.

ASCO 2022: Ukratko o novim podacima

28. 6. 2022

Pripremili smo sažetak najvažnijih zaključaka istraživanja u području liječenja urogenitalnih karcinoma koji su predstavljeni na nedavno održanom kongresu ASCO 2022. Koji će od njih imati najveći utjecaj na Vašu kliničku praksu?

Novi koncept probira za karcinom prostate

13. 5. 2022

Malo je tema u urologiji proteklih 15-ak godina izazvalo toliko zanimanja kao što je to bilo s temom sustavnog probira karcinoma prostate. Možemo slobodno zaključiti kako je i dalje riječ o najkontroverznijoj urološkoj temi. Piše prim. doc. dr. sc. Kristian Krpina, dr. med., spec. urologije iz Klinike za urologiju KBC-a Rijeka.

Vrijednost ctDNA tijekom liječenja

27. 6. 2022

Jesu li vrijednosti cirkulirajuće tumorske dna (ctDNA) u plazmi bolesnika tijekom terapije inhibitorima androgenog signalnog puta povezane s ishodom mKRRP-a? U infografici sažimamo rezultate nedavne studije koja pridonosi odgovoru na ovo pitanje.

Novi biljezi u dijagnostici raka prostate

27. 6. 2022

Remodeliranje sadašnje kliničke prakse i uključivanje određivanja molekularnog profila tumora u odluku o liječenju, kao i platformi koje se odnose na testiranja materijala cfDNA iz krvi/urina poboljšati će odluku o probiru pacijenata i terapiji. Novitete i nadolazeće promjene predstavlja doc. dr. sc. Monika Ulamec, dr. med., specijalistica patologije.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.