Doc. dr. sc. Borislav Belev: izloženo na ASCO GU 2022

Izloženo na ASCO GU 2022: MAGNITUTE i PROpel

23. 3. 2022

Na kongresu ASCO GU 2022 predstavili su brojne značajne studije u području liječenja raka prostate. Doc. dr. sc. Borislav Belev, dr. med., specijalist interne medicine i uži specijalist internističke onkologije iz Zavoda za internističku onkologiju KBC Zagreb odabrao je dvije. Prva je studija MAGNITUDE, druga PROpel.

Novosti u imunoterapiji raka urinarnog trakta

23. 3. 2022

U posljednjih godinu dana objavljeno je nekoliko kliničkih studija na području imunoterapije raka urinarnog trakta koje mogu relativno brzo utjecati na kliničku praksu. Odabrali smo najistaknutije među njima i predstavili ih u preglednom sažetku.

Naglasci s kongresa ASCO GU 2022

23. 3. 2022

Izdvojili smo još nekoliko novosti ovogodišnjeg kongresa ASCO GU. Kako je uspješan nastavak liječenja enzalutamidom uz docetaksel nakon progresije mKRRP-a? Što otkriva eksplorativna analiza podskupina bolesnika liječenih enzalutamidom i deprivacijom androgena kod mHORP-a?

Rezultati studija na području raka prostate (1. dio)

23. 3. 2022

Pogledajte popis glavnih studija ovogodišnjeg onkološkog urogenitalnog simpozija Američke udruge za kliničku onkologiju (ASCO GU), koji se održao u San Franciscu. U prvom dijelu tablice istraživanja se koncentriraju na bolesnike s metastatskim rakom prostate otpornim na kastraciju.

Rak prostate i kolesterol: nova saznanja

23. 3. 2022

Mnoge studije su pokazale da je razina LDL kolesterola značajno viša u pacijenata s rakom prostate. Lucija Škara, mag. biol. mol., zaposlena na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je glavne smjernice preglednog rada, koji se produbljuje i u kombiniranu terapiju lijekovima za snižavanje kolesterola.

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.