EAU 2023

Sigurno odgađanje liječenja i povlačenje zastarjele paradigme

28. 3. 2023

Nakon 15 godina praćenja smrtnost svih pacijenata s rakom prostate bila je niska bez obzira na odabrani način liječenja, tj. aktivno promatranje, kirurški zahvat s radikalnom prostatektomijom ili radioterapiju, naglasili su na nedavnom europskom urološkom skupu. U infografici možete pronaći još jednu istaknutu studiju.

ESMO 2022

Rezultati intervencijskih studija na području raka prostate (2. dio)

16. 10. 2022

U drugom dijelu pripremili smo niz studija kod pacijenata s metastatskim hormonsko osjetljivim rakom prostate i lokaliziranim rakom s visokim rizikom za metastaze. Pogledajte sažetak najnovijih rezultata predstavljenih na ovogodišnjem ESMO kongresu.

ESMO 2022

Rezultati intervencijskih studija na području raka prostate (1. dio)

16. 10. 2022

Pripremili smo niz studija kod pacijenata s metastatskim rakom prostate otpornim na kastraciju, predstavljenih na ovogodišnjem ESMO kongresu. Pogledajte sažetak najnovijih rezultata.

Nova saznanja o crijevnoj mikrobioti u bolesnika s rakom prostate

13. 10. 2022

Istraživači su otkrili značajne razlike u crijevnoj mikrobioti između muškaraca s rakom prostate i onih s benignim promjenama prostate. To je najveća prospektivna klinička studija u ovom području. Koji su uzroci razlika? Hoće li novi dokazi pridonijeti mogućim poboljšanjima alata za rano otkrivanje raka prostate?

Nagrađeni sažetak: Ciljana biopsija naspram ciljane i standardne biopsije

21. 7. 2022

U pacijenata sa sumnjom na rak prostate koji prethodno nisu bili podvrgnuti biopsiji i dalje se raspravlja o indikaciji za provođenje ciljane biopsije vođene multiparametrijskom magnetskom rezonancijom u kombinaciji sa standardnom biopsijom ili umjesto nje. Pogledajte što je utvrdio nagrađeni onkološki sažetak na EAU22.

1 2 3 4

Aktualni e-bilten

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.