Vrijednost ctDNA tijekom liječenja

27. 6. 2022

Jesu li vrijednosti cirkulirajuće tumorske dna (ctDNA) u plazmi bolesnika tijekom terapije inhibitorima androgenog signalnog puta povezane s ishodom mKRRP-a? U infografici sažimamo rezultate nedavne studije koja pridonosi odgovoru na ovo pitanje.

Rezultati studija na području raka prostate (2. dio)

15. 4. 2022

Pogledajte popis studija ovogodišnjeg kongresa ASCO GU. U drugom dijelu tablice istraživanja se koncentriraju na bolesnike s metastatskim hormonsko osjetljivim rakom prostate. Uključili smo i rezultate studije lokalizirane bolesti s visokim rizikom za metastaze.

Rezultati studija na području raka prostate (1. dio)

23. 3. 2022

Pogledajte popis glavnih studija ovogodišnjeg onkološkog urogenitalnog simpozija Američke udruge za kliničku onkologiju (ASCO GU), koji se održao u San Franciscu. U prvom dijelu tablice istraživanja se koncentriraju na bolesnike s metastatskim rakom prostate otpornim na kastraciju.

APCCC 2021

APCCC 2021: PARP inhibitori i genetsko testiranje

27. 10. 2021

Nedavna konsenzus konferencija o uznapredovalom karcinomu prostate u sesiji "PARP-inhibitori i šire: molekularna karakterizacija tkiva i krvi" izdvojila je osmicu pitanja, koji ilustriraju najnovije trendove u kliničkoj praksi. Pogledajte, kako su na tih osam pitanja odgovorila 72 vrhunska europska eksperta.

Koje studije sa ESMO-a najviše odjekuju?

4. 10. 2021

Pripremili smo sažetak 18 na kongresu ESMO predstavljenih studija na bolesnicima s mKRRP, KRRP, mHORP i HORP. Osim ključnih rezultata, svaka je studija opremljena podacima o fazi, broju uključenih pacijenata i kriterijima uključivanja.

1 2 3 4

Aktualni e-bilten

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.