ASCO GU 2023 i trojna terapija u liječenju mHORP-a

14. 3. 2023

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Omrčen, dr. med., spec. onkologije i radioterapije iz Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split iz sadržaja kongresa ASCO GU odabrao je studiju koja donosi promjene u kliničkoj praksi. Kakvom se razvoju događaja možemo nadati?

Doublet i triplet terapija u liječenju mHORP-a

15. 12. 2022

Hoće li triplet terapija postati novi standard u liječenju metastatskog hormonsko osjetljivog raka prostate? Koji bolesnici su kandidati za liječenje triplet terapijom? O čemu ovisi terapijski izbor? Odgovara Mirela Šambić Penc, dr. med., spec. radioterapije i onkologije iz Zavoda za onkologiju KBC-a Osijek.

Prevladavanje otpornosti raka prostate na imunoterapiju

14. 12. 2022

Imunoterapijski lijekovi koji su bili istraživani u bolesnika s rakom prostate, posebno inhibitori imunološke kontrolne točke, do danas nisu pokazali terapijski učinak. Izv. prof. dr. sc. Ivan Šamija, mag. biol. mol., iz KBC-a Sestre milosrdnice Zagreb predstavlja moguća objašnjenja za nedostatak terapijskog odgovora i nove terapijske strategije.

Prepoznati na svjetskoj znanstvenoj karti

13. 10. 2022

Od uvođenja Senhance robotske platforme na Klinici za urologiju KBC-a Zagreb robotsku radikalnu prostatektomiju uspješno izveli su na više od 350 pacijenata, a pionirski rad na platformi naišao je na veliki interes uroonkološke znanstvene zajednice. Odgovore na najčešća pitanja sažeo je dr. sc. Tomislav Kuliš, dr. med., specijalist urologije iz KBC-a Zagreb.

Najvažnija saznanja o raku prostate na EAU22

21. 7. 2022

Francuski urolog prof. dr. sc. Arnauld Villers, dr. med., bio je odabran da posljednji dan kongresa EAU22 u Amsterdamu predstavi sažetak najvažnijih aktualnih saznanja u području raka prostate. Pogledajte nove informacije o ranom otkrivanju, aktivnom nadzoru, fokalnoj terapiji i smjernicama za definiranje visokorizičnih bolesti.

EAU22

Sve veća uloga urologa u hormonskom liječenju raka prostate

21. 7. 2022

Matej Knežević, dr. med., spec. urologije, koji je uživo pratio kongres EAU22, napustio je Amsterdam s dojmom da dva trenda vode do još boljih rezultata u liječenju raka prostate. Prvi je vezan uz rastuću ulogu robotske kirurgije, drugi uz sve aktivniju ulogu urologa u propisivanju hormonske terapije.

Novi biljezi u dijagnostici raka prostate

27. 6. 2022

Remodeliranje sadašnje kliničke prakse i uključivanje određivanja molekularnog profila tumora u odluku o liječenju, kao i platformi koje se odnose na testiranja materijala cfDNA iz krvi/urina poboljšati će odluku o probiru pacijenata i terapiji. Novitete i nadolazeće promjene predstavlja doc. dr. sc. Monika Ulamec, dr. med., specijalistica patologije.

Pregled napretka posljednjih godina

27. 6. 2022

Pozivamo Vas da pogledate video koji objedinjuje sve najbitnije promjene u paradigmi liječenja raka bubrega, mjehura i prostate u posljednjih nekoliko godina. Pregled je pripremio prof. dr. sc. Ian Tannock, dr. med., renomirani internistički onkolog iz Kanade, predavač na nedavno održanom 16. Kongresu CEOC.

1 2 3 4 5

Aktualni e-bilten

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.