Naglasci s kongresa EMUC 2020

19. 1. 2021

Priznati specialist urologije prof. dr. Arnulf Stenzl, dr. med., zamjenik glavnog tajnika EAU i predstojnik Klinike za urologiju UKC Tübingen u Njemačkoj pripremio je sažetak najaktualnijih novosti kongresa EMUC 2020.

Sretni ljudi ne obolijevaju od raka?

19. 1. 2021

Temeljem utvrđenih psihičkih karakteristika onkoloških pacijenata, koje su somatizirale stres zbog nesretnog života, kreiran je vlastiti psihoonkološki model prevencije i liječenja karcinoma, uvjerena je dr. sc. Jasminka Horvatić, klinički psiholog, psihoterapeut i psihoonkolog. Naglašava, da su psihoonkološke intervencije potrebne u svakoj fazi liječenja.

Prije 13 godina postao je sam svoj pacijent

5. 11. 2020

Prim. mr. sc. Egidio Ćepulić, dr. med., spec. radioterapeut onkolog u mirovini, koji se rakom prostate bavi od 1976. godine, sam si je dijagnosticirao rak prostate i napravio uspješan plan liječenja. Predsjednik Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate inicijator je javnozdravstvene akcije Svi za njega.

Kada je potrebna pomoć endokrinologa?

5. 11. 2020

Zašto pacijent s rakom prostate koji prima antiandrogenu terapiju ima veći rizik od razvoja osteoporoze, kako to dokazati i kakve su mogućnosti farmakološke i nefarmakološke terapije u videu prezentira dr. sc. Maja Baretić, dr. med., spec. internist, subspecijalist endokrinologije i dijabetologije iz Zavoda za endokrinologiju KBC-a Zagreb.

ESMO 2020: Novosti koje će utjecati na kliničku praksu

2. 10. 2020

Doc. dr. sc. Tomislav Omrčen, dr. med, spec. onkologije i radioterapije na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC Split odabrao je najaktualnije novosti s nedavno završenog virtualnog kongresa ESMO 2020: studije STAMPEDE i IPATential150.

A kako je sa vašim seksualnim životom?

2. 10. 2020

Zašto je bitno otvoreno razgovarati o seksualnim životom sa onkološkim bolesnicima? Odgovara izv. prof. dr. sc. Hrvoje Tiljak, dr. med., spec. opće medicine iz Zagreba, promotor i organizator akcije Brkati studeni na Štamparu, licencirani seksualni savjetnik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju.

Intervju

EAU 2020: Što učiniti kad je biopsija negativna?

30. 7. 2020

Doc. dr. sc. Igor Tomašković, dr. med., FEBU iz Klinike za urologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, u mnoštvu tema virtualnog kongresa EAU 2020 izdvojio je pitanje što učiniti s muškarcima koji ne idu na biopsiju ili kod kojih je biopsija negativna.

MEET THE EXPERT

Dijetoterapija kao dio uro-onkološke terapije

24. 7. 2020

Promjena prehrambenih navika zajedno s redovitom tjelesnom aktivnošću može pozitivno utjecati na rast tumorskih stanica kod pacijenata, što je čini važnim dijelom uro-onkološke terapije, naglasila je Eva Pavić, mag. spec. sigurnosti i kvalitete hrane, rukovoditeljica sektora za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb.

1 2 3 4 5

Aktualni e-bilten

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.