MEET THE EXPERT

Onkolog, urolog i liječnik obiteljske medicine

3. 10. 2021

Zašto i kako je uloga obiteljskog liječnika od iznimne važnosti? Koje su njegove glavne prepreke i izazovi? Specijalistica obiteljske medicine Jelena Rakić Matić, dr. med., naglašuje važnost otvorene i učinkovite suradnje liječnika obiteljske medicine, urologa i onkologa u otkrivanju, liječenju i praćenju oboljelih od karcinoma prostate.

MEET THE EXPERT

Fizioterapija u onkologiji od iznimne je važnosti

20. 7. 2021

Nositelj fakultetnog predmeta Fizioterapija internističkih i onkoloških bolesnika u svojoj kliničkoj praksi – kardiovaskularnoj rehabilitaciji – bilježi vrlo dobar učinak fizioterapije i drugih holističkih metoda. Izv. prof. prim. dr. sc. Goran Krstačić, dr. med., specialist interne medicine naglašava, da moramo ustrajati na izmjenjivanju takvih znanja i iskustava, što omogučuje povećanje kvalitete života bolesnika.

EAU21: Studije koje predviđaju promjene

20. 7. 2021

Klinički značajno produženje života uz podizanje njegove kvalitete. Taj cilj liječenja metastatskog raka prostate otpornog na kastraciju uskoro će biti lakše postići. Predsjednik Znanstvenog odbora EAU21, prof. dr. sc. Peter Albers, dr. med., prokomentirao je dvije najčešče citirane studije ovogodišnjeg virtualnog događaja.

ASCO 2021: rezultati koji predstavljaju novi standard liječenja

28. 6. 2021

Doc. dr. sc. Tomislav Omrčen, dr. med., spec. onkologije i radioterapije na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split od predstavljenih novosti na kongresu ASCO 2021 odabrao je studiju čiji rezultati vjerojatno predstavljaju novu kliničku praksu i standard u liječenju bolesnika s metastatskim hormonski osjetljivim rakom prostate.

Dijagnostika karcinoma prostate pomoću biopsije iglom

22. 6. 2021

Kakav je dobar klinički uzorak tkiva prostate? Što je najbitnije kod nalaza? Kako izbjegavati nepotrebne prostatektomije? Odgovara prof. dr. sc. Božo Krušlin, dr. med., specijalist patologije, predstojnik Zavoda za patologiju i citologiju Ljudevit Jurak KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

250.000 pacijenata trpi karcinomsku bol

19. 3. 2021

Pet skupina pacijenata s tumorskom boli i algoritam diagnostike tumorske boli predstavila je prof. dr. sc. Katarina Šakić Zdravčević, prim. dr. med., specijalist za anesteziologiju i reanimatologiju, predsjednica Hrvatskog Društva za regionalnu anesteziju i analgeziju Hrvatskog liječničkog Zbora.

Anesteziologija i njena važna zaštitna uloga

19. 3. 2021

Perioperativna upotreba anestetskih i analgetskih tehnika može reducirati tumorsku progresiju. Najbitnije studije prikupila je prof. dr. sc. Katarina Šakić Zdravčević, prim. dr. med., koja posjeduje diplomu iz moderne anesteziologije s Cambridgea te je napisala preko 500 znanstvenih radova i knjiga.

ASCO GU 2021: Otkrića koja bi mogla utjecati na našu praksu

15. 3. 2021

Dr. sc. Neeraj Agarwal, dr. med., istaknuti član ASCO, savjetnik za onkologiju FDA i autor NCCN smjernica sa Sveučilišta Utah u SAD-u, sažeo je dvije studije iz područja liječenja uznapredovalog raka prostate, predstavljene na kongresu ASCO GU 2021. Rezultati su ga oduševili.

1 2 3 4 5

Aktualni e-bilten

Kako će podaci s ASCO GU utjecati na našu kliničku praksu?

Kardiovaskularne komplikacije u bolesnika s rakom prostate

ASCO GU

Rezultati koji zaslužuju pažnju

Preciznost mpMRI za probir raka prostate kod muškaraca starijih od 45 godina

KVIZ

Smjernice za liječenje RCC: kako praksa slijedi preporuke?

O nama

Portal GU cancer News je mjesto prikupljanja provjerenih informacija i inovacija u području liječenja raka prostate. Uredništvo se sastoji od iskusnog tima urednika i novinara te je član Europskog udruženja medicinskih pisaca.

Kontakt

AdriaSonara d. o. o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana

Pravne informacije

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Sva prava pridržana. Postavke kolačića.